Michelin

Het Franse concern Michelin, in 1889 opgericht door de broers André en Édouard Michelin, is een van de grootste bandenproducenten ter wereld en produceert jaarlijks ongeveer 170 miljoen banden. Wereldwijd werken er bij Michelin meer dan 100.000 mensen, waarvan ongeveer een derde in Frankrijk. Het maakt banden voor personen- en vrachtwagens, maar ook voor speciale voertuigen voor de land- en mijnbouw. Banden voor personenwagens en bestelvoertuigen maken ongeveer de helft van de omzet uit en banden voor vrachtwagens ongeveer een vijfde.
De mascotte van Michelin is het wereldberoemde Michelinmannetje, dat uit autobanden (voorheen uit fietsbanden) is samengesteld. Zijn naam is Bibendum.
Michelin geeft sinds 1900 reisgidsen uit en produceert sinds 1910 de zeer bekende wegenkaarten. De reisgidsen zijn natuurlijk ook bekend van de sterren die daarin worden gegeven aan de beste restaurants ter wereld. De redactie van de kaarten en gidsen is volledig onafhankelijk van de handel in banden.
De competitiebanden van Michelin staan wereldwijd hoog aangeschreven. Zowel in de circuitsport als in de rallysport behaalde het Franse merk talloze overwinningen. De BMW M240i in de BMW Racing Cup is vanaf dit seizoen uitgerust met de Michelin Pilot Sport banden en er is keuze tussen de alom geprezen slick versie en de regenband.

Stand PRO

#

Naam

Teamnaam

Punten

Stand AM

#

Naam

Teamnaam

Punten

Stand Gentlemen Cup

#

Naam

Teamnaam

Punten

Stand Starter Cup

#

Naam

Teamnaam

Punten

A38I7297

Het laatste nieuws

Duurzame koers voor BMW Racing Cup: primeur met duurzame CO2 neutrale biobrandstof

Op dinsdag 7 november waren op het circuit van Zandvoort...

Meer info
BMW Racing Cup Zuid van start in Assen: Dubbelslag voor Flynt Schuring

Assen – Het tweede volledige seizoen in de BMW Racing...

Meer info
Rijderspuntentelling van Dayvtec, Mdm en Hwm

Rijderspuntentelling 23-9 Niets missen rondom de leukste...

Meer info