Over de bmw racing cup

BMW RACING CUP STAAT VOOR EEN SPANNEND SEIZOEN 7 Races op de kalender Racen met de BMW M240i Dayvtec auto ‘Arrive & Drive’ Concept

7 november 2023 BMW Dealer Cup Circuit Zandvoor foto Chris Schotanus

Een unieke race cup

De BMW Racing Cup is een unieke race cup waarin coureurs met gelijkwaardige auto’s strijden voor de overwinning. Het concept biedt coureurs van heel verschillende pluimage een fantastische mogelijkheid om laagdrempelig en op hoog niveau autosport te bedrijven. Het ‘arrive & drive’ concept met de 410 pk sterke BMW M240i staat daar garant voor.
Dusseldorp BMW is ook dit jaar weer partner van de BMW Racing Cup. Alle BMW M240i modellen die in de Racing Cup worden gebruikt, worden door Dusseldorp BMW geleverd. Alle informatie over de BMW Racing Cup lees je op deze pagina.

Stand PRO

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Hjelte Hoeffner
MDM
200
2
Hans v/d Berg - Stan Stultiens
MDM
186
3
Peter Lesscher
HWM
142

Stand AM

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Henk Maassen v/d Brink - Robin Vogel
MDM
194
2
Janjur Monshouwer
HWM
181
3
Nick van der Valk
Dayvtec
170

Stand Gentlemen Cup

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Piet-Jan Ooms
Dayvtec
196
2
Pierre Kalil
Dayvtec
178
3
Bram Hoefnagels - Frank Wilschut
Dayvtec
177

Stand Starter Cup

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Henk Jan Beltman
HWM
196
2
Olivier Aerts - Vivienne Weijs
HWM
98
3
Resa Sardeha
MDM
98
A38I7297

BMW Racing Cup seizoen

uitgelichte afbeelding bio

De BMW Racing Cup is met 7 races en 8 testdagen op de kalender een spectaculaire klasse met de snelle BMW M240i volop gelegenheid voor zowel beginnende als ervaren coureurs om autosport op hoog niveau te bedrijven. Voor de minder ervaren deelnemers bieden de drie partnerteams Dayvtec Engineering, MDM Motorsport en Hans Weijs Motorsport (HWM) coaching tijdens zowel de track days als de wedstrijddagen.

Met 85 bij initiatiefnemer Dayvtec Engineering in Katwijk gebouwde auto’s zijn er zowel tijdens de track days als tijdens de racedagen altijd voldoende auto’s op de baan om de running costs laag te houden. Davy Lemmens daarover: “Uiteindelijk betaal je als cup organisator voor de track time en hoe meer deelnemers hoe lager de kosten per auto. Bovendien kunnen de partner teams hun beste mensen inzetten voor de begeleiding en zorgen we samen voor bijvoorbeeld de catering.” Het concept voor de BMW Racing Cup ontstond net voor het uitbreken van de coronapandemie, maar werd meteen omarmd door een groot aantal gepassioneerde autosportliefhebbers, van jong tot oud, man of vrouw, maar veelal ondernemers. Onder die laatste groep spreekt vooral het race format aan: training en races met zo’n tweeënhalf uur aan track time in een doordeweekse middag.

In Dusseldorp BMW werd een dynamische BMW-dealer met 10 vestigingen in Nederland gevonden als belangrijkste partner; Dusseldorp BMW levert de nieuwe auto’s en onderdelen vanuit hun vestiging in Den Haag. De BMW M240i levert in racetrim 410 pk en maximaal 600 Nm en is door Dayvtec Engineering lichter gemaakt (1.350 kg) en van allerlei race specifieke elementen voorzien, zoals een AST Suspension 5100 schokdemper/veer met verstelbare bump en rebound. De remmen zijn van AP en aerodynamisch zijn er aanpassingen gedaan door het toepassen van een splitter en een achtervleugel voor optimale downforce. De auto’s racen op de Michelin Pilot Sport competitiebanden en gebruiken brandstof van TinQ en smeermiddelen van North Sea Lubricants. Voor het 2023-seizoen zijn drie nieuwe cup-sponsors toegetreden: Cargo International (export, import, shipping en automotive), Logicx (berging, vervangend vervoer en transport) en CarCollect (B2B veilingplatform), waardoor de BMW Racing Cup nog meer kan bieden op het gebied van hospitality en autosport beleving tijdens de track days en races op de circuits van Zandvoort, Assen, Spa-Francorchamps en Zolder.

Het laatste nieuws

Duurzame koers voor BMW Racing Cup: primeur met duurzame CO2 neutrale biobrandstof

Op dinsdag 7 november waren op het circuit van Zandvoort...

Meer info
BMW Racing Cup Zuid van start in Assen: Dubbelslag voor Flynt Schuring

Assen – Het tweede volledige seizoen in de BMW Racing...

Meer info
Rijderspuntentelling van Dayvtec, Mdm en Hwm

Rijderspuntentelling 23-9 Niets missen rondom de leukste...

Meer info