Over de bmw racing cup

BMW RACING CUP STAAT VOOR SPANNEND SEIZOEN 7 Races op de kalender Racen met de BMW M240i Cup auto ‘Arrive & Drive’ Concept

23 maart 2021 BMW Racing Cup, Circuit Zandvpoort. Photo © Chris Schotanus

Een unieke race cup

De BMW Racing Cup is een unieke race cup waarin coureurs met gelijkwaardige auto’s strijden voor de overwinning. Het concept biedt coureurs van heel verschillende pluimage een fantastische mogelijkheid om laagdrempelig en op hoog niveau autosport te bedrijven. Het ‘arrive & drive’ concept met de 410 pk sterke BMW M240i staat daar garant voor.
Dusseldorp BMW is dit jaar de nieuwe partner van de BMW Racing Cup. Alle BMW M240i modellen die in de Racing Cup worden gebruikt, worden door Dusseldorp BMW geleverd. Alle informatie over de BMW Racing Cup lees je op deze pagina.

Standen AM

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Paul Vahstal
Dayvtec
382
2
Peter Lesscher
Hans Weijs Motorsport
312
3
Nick van der Valk
Dayvtec
302

Standen Gentlemen Cup

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Andre Seinen
Dayvtec
348
2
Piet-Jan Ooms
Dayvtec
345,5
3
Bas Voermans
Hans Weijs Motorsport
319,5
A38I7297

BMW racing cup seizoen 2021

23 maart 2021 BMW Racing Cup, Circuit Zandvpoort. Photo © Chris Schotanus

Hoewel het nog onzeker is wanneer er weer actief geracet kan worden in Nederland heeft de organisatie van de BMW Racing Cup een voorlopige kalender met 7 races samengesteld, waarvan er 5 zijn voorzien in Zandvoort en 2 in Assen. Ook is er een flink aantal testdagen beschikbaar voor de deelnemers, zodat zij zich een kunnen maken met de potente BMW M240i. Op de testdagen is er voldoende begeleiding aanwezig om minder ervaren coureurs de fijne kneepjes van het racevak bij te brengen.
De races worden onder de vlag van DNRT verreden en kennen een bijzondere timing. Alle races vinden plaats op een doordeweekse avond; de trainingen (30 minuten) beginnen niet voor 17:00 uur; daarna volgen er twee races van elk 50 minuten (met een verplichte pitstop). Om 21:00 uur is het evenement dan alweer voorbij en heeft een ieder ruim twee uur track time gehad – dat is meer dan menig raceklasse in een heel raceweekend (vrijdag – zondag) te bieden heeft. En passant genieten deelnemers en hun aanhang van uitgebreide catering in de centrale hospitality unit. “Dit concept is ideaal voor drukke ondernemers, die wel graag racen, maar niet de tijd hebben om daar een paar dagen mee bezig te zijn,” zegt Davy Lemmens over dit unieke concept.
Uniek aan de BMW Racing Cup is het ‘Arrive & Drive’ concept: alle deelnemende auto’s worden door een van de 3 partner teams gerund om gelijkwaardigheid te garanderen. De coureur komt met helm & overall naar het circuit en daar staat de cup-auto klaar om in te stappen en te gaan racen. Dat maakt het voor veel coureurs interessant, want die kunnen zich concentreren op het racen, terwijl alle logistieke en technische zorgen uit handen worden genomen. Door de onderhoudsvriendelijke techniek heeft de organisatie bovendien de kosten laag weten te houden.

Het laatste nieuws

BMW Racing Cup Zuid van start in Assen: Dubbelslag voor Flynt Schuring

Assen – Het tweede volledige seizoen in de BMW Racing...

Meer info
Rijderspuntentelling van Dayvtec, Mdm en Hwm

Rijderspuntentelling 23-9 Niets missen rondom de leukste...

Meer info
BMW racing cup in navolging van formule 1 op zandvoort

Zandvoort – Terwijl op en rond het circuit van Zandvoort...

Meer info
Een dag vol verrassingen op assen

Assen – Het zomerse intermezzo op het TT circuit...

Meer info