BMW Racing
Cup Noord

De BMW Racing Cup is een unieke race cup waarin coureurs met gelijkwaardige auto’s kunnen strijden voor de overwinning.

Schrijf je in!
23 maart 2021 BMW Racing Cup, Circuit Zandvpoort. Photo © Chris Schotanus

Arrive & Drive

Uniek aan de BMW Racing Cup is het ‘Arrive & Drive’ concept: Alle deelnemende auto’s worden door een van de 4 partner teams gerund om gelijkwaardigheid te garanderen. De coureur komt met helm & overall naar het circuit en daar staat de cup-auto klaar om in te stappen en te gaan racen. Dat maakt het voor veel coureurs interessant, want die kunnen zich concentreren op het racen, terwijl alle logistieke en technische zorgen uit handen worden genomen. Door de onderhoudsvriendelijke techniek heeft de organisatie bovendien de kosten laag weten te houden.

De partnerteams van de BMW Racing Cup zijn: Dayvtec, Hans Weijs Motorsport, MDM Motorsport en Johan Kraan Motorsport.

Impressie van de BMW Racing Cup

De BMW Racing Cup heeft een kalender met 8 races samengesteld, waarvan er 3 zijn voorzien in Zandvoort, 3 in Assen, 1 in Zolder en 1 in Spa-Francorchamps. Ook is er een flink aantal testdagen beschikbaar voor de deelnemers, zodat zij zich een kunnen maken met de potente BMW M240i. Op de testdagen is er voldoende begeleiding aanwezig om minder ervaren coureurs de fijne kneepjes van het racevak bij te brengen.

De races worden onder de vlag van ACNN verreden en zijn verdeeld over een gehele dag. Bijna alle races vinden plaats op een zondag – de vrije training (20 minuten) – de kwalificatie – (20 minuten) daarna volgen er twee races van elk 50 minuten (met een verplichte pitstop). – dat is meer dan menig raceklasse in een heel raceweekend (vrijdag – zondag) te bieden heeft. En passant genieten deelnemers en hun aanhang van uitgebreide catering in de centrale hospitality unit. “Dit concept is ideaal voor drukke ondernemers, die wel graag racen, maar niet de tijd hebben om daar een paar dagen mee bezig te zijn,” zegt Davy Lemmens over dit unieke concept.

Standen AM

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Bart Krijnen - Derek Oosthoek
Dayvtec
296
2
Walter de Wit - Bart de Wit
Dayvtec
222
3
Dane Arendsen
Dayvtec
94
A38I7297

"Racen op hoog niveau met de competitieve BMW M240i"

De BMW M240i Coupé is gekozen als basis voor de BMW Racing cup, het platform biedt fantastische mogelijkheden voor alle aanpassingen. Zo levert de 3.0 6-cilinder-in-lijn met motor door de nodige aanpassingen maar liefst 410 PK en 600Nm. En heeft de BMW M240i nu gewicht besparende polyester componenten als portieren, motorkap en spatborden. Op onze modelpagina lees je alle uitgebreide modelinformatie en de mogelijkheden tot aanschaf.

bmw-uitgesneden

De BMW M240i Cup

BMW RACING CUP CONTACT

Wilt u graag meer weten over de BMW Racing Cup, zelf meedoen of een BMW M240i cup auto bestellen?

Vul onderstaand contactformulier in.

Het laatste nieuws

Rijderspuntentelling van Dayvtec, Mdm en Hwm

Rijderspuntentelling 23-9 Niets missen rondom de leukste...

Meer info
BMW racing cup in navolging van formule 1 op zandvoort

Zandvoort – Terwijl op en rond het circuit van Zandvoort...

Meer info
Een dag vol verrassingen op assen

Assen – Het zomerse intermezzo op het TT circuit...

Meer info

Onze partners

DayVtec_logo_01
HWM logo (2)
MDM motorsport
Johan Kraan Motorsport
TinQ
BMW Dusseldorp