BMW Racing
Cup Zuid

De BMW Racing Cup is een unieke race cup waarin coureurs met gelijkwaardige auto’s kunnen strijden voor de overwinning.

Schrijf je in!
2560x1706px1

Arrive & Drive

Uniek aan de BMW Racing Cup is het ‘Arrive & Drive’ concept: Alle deelnemende auto’s worden door een van de 4 partner teams gerund om gelijkwaardigheid te garanderen. De coureur komt met helm & overall naar het circuit en daar staat de cup-auto klaar om in te stappen en te gaan racen. Dat maakt het voor veel coureurs interessant, want die kunnen zich concentreren op het racen, terwijl alle logistieke en technische zorgen uit handen worden genomen. Door de onderhoudsvriendelijke techniek heeft de organisatie bovendien de kosten laag weten te houden.

De partnerteams van de BMW Racing Cup zijn: Dayvtec, Hans Weijs Motorsport, MDM Motorsport en Johan Kraan Motorsport.

Impressie van de BMW Racing Cup

De BMW Racing Cup heeft een kalender met 7 races samengesteld, waarvan er 4 zijn voorzien in Zandvoort en 2 in Assen en 1 in Zolder. Ook is er een flink aantal testdagen beschikbaar voor de deelnemers, zodat zij zich een kunnen maken met de potente BMW M240i Dayvtec. Op de testdagen is er voldoende begeleiding aanwezig om minder ervaren coureurs de fijne kneepjes van het racevak bij te brengen.

De races worden onder de vlag van DNRT verreden en kennen een bijzondere timing. Bijna alle races vinden plaats op een doordeweekse avond – de vrije training – gecombineerd met de kwalificatietraining – (30 minuten) begint niet voor 17:00 uur; daarna volgen er twee races van elk 50 minuten (met een verplichte pitstop). Om 21:00 uur is het evenement dan alweer voorbij en heeft een ieder ruim twee uur track time gehad – dat is meer dan menig raceklasse in een heel raceweekend (vrijdag – zondag) te bieden heeft. En passant genieten deelnemers en hun aanhang van uitgebreide catering in de centrale hospitality unit. “Dit concept is ideaal voor drukke ondernemers, die wel graag racen, maar niet de tijd hebben om daar een paar dagen mee bezig te zijn,” zegt Davy Lemmens over dit unieke concept. Dusseldorp BMW is de partner van de BMW Racing cup. Alle BMW M240i modellen die in de Racing Cup worden gebruikt, worden door Dusseldorp BMW geleverd.

Standen AM

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Paul Vahstal
Dayvtec
382
2
Peter Lesscher
Hans Weijs Motorsport
312
3
Nick van der Valk
Dayvtec
302

Standen Gentlemen Cup

#

Naam

Teamnaam

Punten

1
Andre Seinen
Dayvtec
348
2
Piet-Jan Ooms
Dayvtec
345,5
3
Bas Voermans
Hans Weijs Motorsport
319,5
A38I7297

"Racen op hoog niveau met de competitieve BMW M240i Dayvtec"

De BMW M240i Coupé is gekozen als basis voor de BMW Racing cup, het platform biedt fantastische mogelijkheden voor alle aanpassingen. Zo levert de 3.0 6-cilinder-in-lijn met motor door de nodige aanpassingen maar liefst 410 PK en 600Nm. En heeft de BMW M240i nu gewicht besparende polyester componenten als portieren, motorkap en spatborden. Op onze modelpagina lees je alle uitgebreide modelinformatie en de mogelijkheden tot aanschaf.

bmw-uitgesneden

De BMW M240i Dayvtec

BMW RACING CUP CONTACT

Wilt u graag meer weten over de BMW Racing Cup, zelf meedoen of een BMW M240i Dayvtec cup auto bestellen?

Vul onderstaand contactformulier in.

Het laatste nieuws

BMW Racing Cup Zuid van start in Assen: Dubbelslag voor Flynt Schuring

Assen – Het tweede volledige seizoen in de BMW Racing...

Meer info
Rijderspuntentelling van Dayvtec, Mdm en Hwm

Rijderspuntentelling 23-9 Niets missen rondom de leukste...

Meer info
BMW racing cup in navolging van formule 1 op zandvoort

Zandvoort – Terwijl op en rond het circuit van Zandvoort...

Meer info
Een dag vol verrassingen op assen

Assen – Het zomerse intermezzo op het TT circuit...

Meer info

Onze partners

DayVtec_logo_01
HWM logo (2)
MDM Motorsport
Johan Kraan Motorsport
TinQ
DUSSELDORP_VERTICAAL_BMW_GRIJS_2020